Jannie Møller Hartley


Udgivelser

Nyheder på internettet

Journalistik i en ny medievirkelighed

Denne bog beskriver hvordan netnyheder bliver til. Forfatteren viser hvordan produktionen af nyheder til nettet ikke bør ses som en helt ny form for journalistik, men mere som en ekstrem form og dermed en videreførelse af en allerede eksisterende journalistik.

Både tavse regler på redaktionerne, flermediale strategier for nyhedsproduktion i mediehusene samt eksisterende hierarkier har afgørende betydning for, at netjournalistik ikke altid udnytter de teknologiske muligheder for en ny og forbedret digital journalistik, der er indbygget i internettet som medieplatform.

Fremstillingen bygger på observationer i danske mediehuse og interviews med danske journalister. Dette giver indblik i, hvad hurtigheden og inddragelsen af publikum betyder i den digitale nyhedsproduktion og hvordan den netjournalistiske praksis ofte spænder ben for de digitale idealer.

Bogen henvender sig især til journaliststuderende og journalister og andre der arbejder med medier, kommunikation og nyhedsformidling på nettet.

Læs mere og hør udsendelsen om bogen i P1 her.

Omtale af bogen

"Der er mange præcise iagttagelser og pointer om blandt andet nettets historie, om indhold, organisering og praksis, primært på medierne Politiken, DR og Nordjyske." - Journalisten.dk, 12. oktober 2012

Månedens bog, Kommunikation og Sprog, September 2012

Magisterbladet, Oktober 2012

Journalisten, Oktober 2012

Læs mere
Udgave 01, 2012 | 252 sider | ISBN 9788762904033

Pris

Papirbog
350,00 kr
Medlemspris
280,00 kr